Begin uw eigen affiliate webshop

Geplaatst op 30-03-2022

Categorie: Computer en internet

Zou u graag online geld willen verdienen? Dan zou u daarvoor een affiliate shop kunnen beginnen. Dat is een webwinkel die de uitstraling van een gewone webshop heeft, maar bij de producten worden affiliate links geplaatst waarmee de bezoeker de website van de adverteerder kan bezoeken die het product uiteindelijk verkoopt en opstuurt. U heeft daarbij de rol van een tussenpersoon, ook wel affiliate publisher genoemd.

Binnen uw webwinkel kunnen de bezoekers bladeren binnen de verschillende productcategorieën. Bij iedere categorie wordt een overzicht getoond van producten binnen de betreffende categorie. Bij elk product kan de bezoeker doorklikken naar een productpagina met meer informatie over het product. Op de productpagina wordt ook een affiliate link getoond, zodat de bezoeker kan doorklikken naar de website van de adverteerder. Hier kan de bezoeker het product aanschaffen. Wanneer dat gebeurt, ontvangt u een affiliate commissie.

Als affiliate publisher is het niet moeilijk om een affiliate shop op zetten wanneer u daarvoor een goed script gebruikt. Zo biedt het affiliate script van Vrolijk Internet Services u de mogelijkheid om zonder kennis van websites maken een affiliate shop op te zetten. U krijgt de beschikking over een beheergedeelte waarmee u eenvoudig wijzigingen binnen de affiliate winkel kunt aanbrengen. Alleen u als eigenaar van de affiliate shop kunt daar inloggen als beheerder. Tijdens de installatie van het affiliate script krijgt u de mogelijkheid om de inloggegevens hiervoor in de stellen.

Wanneer u een webhosting pakket heeft die de scripttaal PHP ondersteunt, dan kunt u de PHP-bestanden op de server plaatsen en het installatieprogramma starten. Tijdens de installatie kunt u een naam voor uw affiliate webwinkel invullen en kunt u, zoals eerder vermeld, inloggegevens instellen om in te loggen binnen het beheergedeelte. Zodra de installatie is afgerond kunt u inloggen en de webwinkel verder inrichten via het beheergedeelte van uw affiliate shop.